Efter en bortaförlust mot Djurgården IF erkände Leksand IFs tränare och spelare att det var hemmalagets klack som knäckt dem. Under just den här matchen hade ljudvolymen på Hovet varit enorm, och större delen av skanderande från hemmapubliken hade handlat om att uttrycka sin kärlek och heja fram en vinst för Djurgården.
Dock är det inte alltid som kärleken till laget driver publiken och supportrarna. Ofta kan det även vara avskyn mot motståndarna, eller bara avskyn mot andra lag, som gör sig hörd över rinken och arenan. Busvisslingar när motståndarlaget har pucken är en vanlig företeelse. En annan negativ jargong bland supportrar är att skrika kränkande ord som hora, anspelningar på sexualitet, härkomst och könsord. Dessa ord används tyvärr inte enbart mot motståndarlaget, de används även supportrar emellan. En så liten sak som att man skanderar fel ramsa kan ibland leda till att blir offer för den hårda jargongen. Som tur var, var det inte så det den tionde december 2016 när Djurgårdsklacken knäckte Leksand. Istället var det fansen skanderande av ”Djurgården, Djurgården, Djurgården” som satte käppar i hjulet för det blåvita hockeylaget från Dalarna.

LCH ger ekonomiskt stöd till sina supportrar

I våras, lagom till att slutspelet i SHL skulle dra igång, beslutade sig Linköping Hockey Club (förkortat: LHC) att bidra med pengar för att supportrar skulle kunna åka på bortamatcher i kvartsfinalserien mot Brynäs. Det var klubbledning, och spelartruppen, som tillsammans tog beslutet att ge ekonomiskt stöd till supporterklubben White Lions arrangerande bortaresor. Vad detta innebar var att LHC stod för busskostnaderna, vilket ledde till att White Lions kunde erbjuda sina medlemmar ett lägre pris för bortaresorna. Orsaken bakom initiativet var att White Lions under den gångna säsongen arrangerat bortaresor till tio av tjugosex bortamatcher, något som inom hockeysverige anses vara en hög siffra. Man ville därför visa sin uppskattning för det fina bortastödet, och samtidigt se till så att fler supportrar kunde närvara på bortamatcherna i kvartsfinalserien mot Gävles Brynäs IF.

Tjejer snackar hockey

Den fjärde februari 2017 sände röglesupportern Jenny Karlsson ut ett inlägg på mikrobloggen twitter där hon undersökte huruvida det fanns något intresseför en nätverksträff bland kvinnliga hockeysupporters. Redan på eftermiddagen hade inlägget setts av 26 000 människor.
Jenny Karlsson sitter själv med som ledamot i Rögles supporterklubb Angel Island Army, och har märkt att hockeyn i sig är en väldigt mansdominerad värld, och det speglas även i supporterdelen av sporten. Kvinnor blir ofta ifrågasatta som hockeysupportar, och själv har Jenny fått några kommentarer som ”Vem tycker du är snyggast i laget då?”.
Orsaken till initiativet är att Karlsson tror många kvinnliga supportrar önskar att de kände fler som delade deras intresse, både inom sporten och inom laget de stöttar.
I skrivande stund är initiativet än i planeringsfasen, men så som det ser ut tänker sig Jenny att träffarna skulle kunna vara work shops där deltagarna diskutera olika ämnen och bara lär känna varandra. En dröm hade, för Jenny Karlsson, varit om den hyllade hockeykommentatorn Lena Sundqvist kunde gästa någon nätverksträff.